Results 1 to 16 of 16

Thread: Need help with a recently dead G2 (see error in post)

  1. #1

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    sacramento, ca
    Posts
    268
    Rep Power
    15

    Need help with a recently dead G2 (see error in post)

    Error (ERROR_STORAGE_FAILURE)

    * in modules/core/classes/GalleryStorage.class at line 476 (gallerycoreapi::error)
    * in modules/core/classes/GalleryDataCache.class at line 671 (mysqlstorage::search)
    * in main.php at line 325 (gallerydatacache::getpagedata)
    * in main.php at line 87
    * in main.php at line 80


    I haven't changed anything on my server, and those don't tell me enough to even know where to start??
    WhiteKnuckleMotorsports.net

  2. #2
    YvetteKuhns's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Allentown, PA USA
    Posts
    15,244
    Rep Power
    34
    Gallery2 FAQ

    Read: I get ERROR_STORAGE_FAILURE when adding new photos or creating albums, what should I do?
    Yvette Kuhns
    Power Pages Web Design
    Customized Internet Advertising Solutions

  3. #3

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    sacramento, ca
    Posts
    268
    Rep Power
    15
    There is only one row so I did the queery and it found nothing so I have no idea what change the value to (i.e. I don't think that is the problem?)


    "Now go back to "Browse" for g2_SequenceId and click "Edit" for the one row there. Change the value to be one larger than the maximum id reported in the query. Note that the errors received previously may have left directories and files inside your g2data/albums directory that are not displayed by Gallery. To complete the cleanup from this problem the items not shown when browsing the gallery as a site admin should be removed (backup first!)."
    WhiteKnuckleMotorsports.net

  4. #4

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    sacramento, ca
    Posts
    268
    Rep Power
    15
    scratch that, there is an ID

    max(g_id)
    20968

    ok, now editing to one higher - I will report..
    WhiteKnuckleMotorsports.net

  5. #5

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    sacramento, ca
    Posts
    268
    Rep Power
    15
    grr I am MySQL dumb, when I "Browse" I get

    Showing rows 0 - 0 (1 total, Query took 0.0002 sec)
    Attached Images Attached Images  
    WhiteKnuckleMotorsports.net

  6. #6

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    sacramento, ca
    Posts
    268
    Rep Power
    15
    Error
    Error (ERROR_STORAGE_FAILURE) :

    * in modules/core/classes/GalleryStorage.class at line 476 (gallerycoreapi::error)
    * in modules/core/classes/Gallery.class at line 223 (mysqlstorage::search)
    * in modules/core/classes/GallerySession.class at line 911 (gallery::search)
    * in modules/core/classes/GallerySession.class at line 261 (gallerysession::_loadsessiondata)
    * in modules/core/classes/Gallery.class at line 315 (gallerysession::init)
    * in init.inc at line 125 (gallery::initsession)
    * in main.php at line 73
    WhiteKnuckleMotorsports.net

  7. #7

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    sacramento, ca
    Posts
    268
    Rep Power
    15
    I'm still dead in the water, I have tried the G2 suggestion, tried to optimize and repair tables, etc.

    Can I somehow create a new database and import some tables or something? I have TONS of images and they are allready linked all over so I want the url to remain the same..

    One q - is it odd that my g2_CacheMap is 300MB?

    Seems huge..

    I made a ticket like 3 days ago with powweb and I check in every once in a while with the chat but apparently they "are working on it"

    uh huh..
    WhiteKnuckleMotorsports.net

  8. #8
    YvetteKuhns's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Allentown, PA USA
    Posts
    15,244
    Rep Power
    34
    Can I somehow create a new database and import some tables or something?
    You can create a new database in the same design as the existing one using one of your backups. You can drop one table at a time and (re)create it. You may want to try that. With Gallery, you may need to reinstall the script and then import your database backup.
    Yvette Kuhns
    Power Pages Web Design
    Customized Internet Advertising Solutions

  9. #9

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    sacramento, ca
    Posts
    268
    Rep Power
    15
    YvetteKuhns - interested in a little side job for $$$ to fix my gallery?
    WhiteKnuckleMotorsports.net

  10. #10
    Mod.. with bite.. Croc Hunter's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Australia
    Posts
    7,333
    Rep Power
    27
    Brandon: If Yvette is busy post in the Freelance Center - Available Work forum.
    Croc Hunter MSC :

  11. #11

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    sacramento, ca
    Posts
    268
    Rep Power
    15
    Quote Originally Posted by Croc Hunter View Post
    Brandon: If Yvette is busy post in the Freelance Center - Available Work forum.
    thx, forgot bout that
    WhiteKnuckleMotorsports.net

  12. #12
    YvetteKuhns's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Allentown, PA USA
    Posts
    15,244
    Rep Power
    34
    Brandon, the backup database didn't get imported properly. Almost half of the tables were empty or missing. I did SQL query for each table and now it works!
    Yvette Kuhns
    Power Pages Web Design
    Customized Internet Advertising Solutions

  13. #13

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    sacramento, ca
    Posts
    268
    Rep Power
    15
    wow wow wow wow!!

    Is that database still like 300 megs? Can I get rid of the 200+ meg "cache" thing in there? I should back it up somehow now that is functional. I tried a clean install and created a new db for it but my connection is so bad here it drops half the files so I give up - conveniently right when you fix it

    You were working with a db that powweb supposedly restored so you really never saw the original broken condition unfortunately so at this point we don't really know what broke I guess but I am backing up my entire site as well as all the MySQL stuff, then I will do a serious house cleaning. Off to try my gallery to see if it works right now
    WhiteKnuckleMotorsports.net

  14. #14

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    sacramento, ca
    Posts
    268
    Rep Power
    15
    that's amazing, I had pretty much given up hope - bowing to the almighty..



    he he I'm giddy - it works it works it works
    WhiteKnuckleMotorsports.net

  15. #15
    YvetteKuhns's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Allentown, PA USA
    Posts
    15,244
    Rep Power
    34
    My husband and I were looking at the pics. He wants the blue 57 chevy and an International Scout. He liked the pic of the woman holding the little girl at the Easyrider 2007 show. I was looking to see if you had pics of the bike that Mick painted.

    You were working with a db that powweb supposedly restored so you really never saw the original broken condition
    No, I saw half a database! I had to rebuild it one table at a time! I used the backup and ran one SQL query to drop, create and/or alter each database. I somehow missed that one ChildEntity as I was interrupted by Highland Daytona Racing for their website needs. I wanted to complete the work this morning, but I was busy. Glad I got it done now!

    Stupid phpmyadmin was so slow last night and today. See another post where people mention OPS is slow. Very annoying. But I finally did it!
    Yvette Kuhns
    Power Pages Web Design
    Customized Internet Advertising Solutions

  16. #16

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    sacramento, ca
    Posts
    268
    Rep Power
    15
    that's my daughter

    EDIT!! The little one is my daughter! Shew, figured I better correct that!
    Last edited by BrandonMiller; 10-23-07 at 08:07 PM.
    WhiteKnuckleMotorsports.net

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •